Hoe stel ik Outlook 2010 in?

Op deze pagina wordt je uitgelegd hoe je de e-mailinstellingen in Outlook 2010 op de juiste manier configureert.

Stap 1 – Outlook openen

1.1 Open Outlook en klik op de tab Bestand.

Stap 2 – Account toevoegen

2.1 Klik op Account toevoegen.

Stap 3 – Serverinstellingen

3.1 Klik op “Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren” en klik Volgende.

Stap 4 – Internet e-mail

4.1 Laat “Internet e-mail” aangevinkt staan en klik Volgende.

Stap 5 – Servergegevens

5.1 Vul bij “Gebruikersgegevens” de naam van de gebruiker en het te gebruiken e-mailadres in.

5.2 Kies bij “Servergegevens” bij “Type account:” “IMAP” en bij “Server voor inkomende e-mail:”en bij “Server voor uitgaande e-mail (SMTP):”

Vul bij zowel inkomen mailserver, en bij Uitgaande mail server de volgende gegevens in: “taocompany.eazystore.eu”.

5.3 Vul bij “Aanmeldingsgegevens” bij “Gebruikersnaam:” het te gebruiken e-mailadres in en bij “Wachtwoord:” het te gebruiken wachtwoord in. Vink tevens “Wachtwoord onthouden” aan en klik vervolgens op “Meer instellingen…”.

Stap 6 – SMTP Verificatie

6.1 Vink onder de tab “Server voor uitgaande e-mail” het vakje “Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist” aan.

Stap 7 – SSL en Poortnummers

7.1 Vul onder de tab “Geavanceerd” onder “Poortnummers van server” bij “Inkomende e-mail (IMAP):” poortnummer “993” in kies bij “Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:” voor “SSL”.

7.2 Vul bij “Uitgaande e-mail (SMTP):” poortnummer “465” in kies bij “Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:” voor “SSL”. Klik vervolgens op “OK”.

Stap 8 – Accountinstellingen testen

8.1 Klik op “Volgende >”. De Accountinstellingen worden nu automatisch getest en het onderstaande scherm zou moeten verschijnen. Klik vervolgens op “Sluiten”.

Stap 9 – Afronding

9.1 De procedure is nu afgerond zoals het onderstaande scherm toont. Klik op “Voltooien”.