Hoe stel ik Thunderbird by Mozilla?

Op deze pagina wordt je uitgelegd hoe je de e-mailinstellingen in Thunderbird op de juiste manier configureert.

Stap 1 – Thunderbird installeren

1.1 Open je browser en ga naar https://www.thunderbird.net/nl/.

1.2 Klik op de groene knop “Gratis download”.

1.3 Klik op “Bestand opslaan”.

1.4 Klik op het gedownloade bestand “Thunderbird Setup 60.5.1” om de installatie te starten.

1.5 Klik op “Uitvoeren”.

1.6 Beantwoord de eventuele beveiligingsvraag met “Ja” om de installatie daadwerkelijk uit te voeren.

1.7 Klik op “Volgende >”.

1.8 Laat het Installatietype op “Standaard” staan en klik op “Volgende >”. Let op! Indien je Thunderbird NIET als standaard e-mailtoepassing wilt gaan gebruiken dan moet je het onderste vinkje verwijderen.

1.9 Klik op “Installeren”.

1.10 Laat het vinkje bij “Mozilla Thunderbird nu starten” staan en klik op “Voltooien”.

Stap 2 – E-mailaccounts toevoegen

2.1 Om een GMail account te configureren vul je de gevraagde gegevens in bij “Naam”, E-mailadres” en “Wachtwoord”, laat het vinkje bij “Wachtwoord onthouden” staan en klik op “Doorgaan”.

2.2 Laat alles staan zoals het programma de instellingen vindt en klik op “Gereed”.

2.3 Om je @taocompany.com e-mailaccount te configureren klik op “E-mail” onder “Een account instellen”.

2.4 Vul bij “Uw naam”, “E-mailadres” en “Wachtwoord” uw gegevens in, laat het vinkje bij “Wachtwoord onthouden” staan en klik op “Doorgaan”.

2.5 Thunderbird geeft nu een foutmelding, dus de servergegevens moeten worden gecorrigeerd. Vul in de pop-up de onder-/nevenstaande gegevens in en bij de “Gebruikersnaam” (onderste regel) uw eigen e-mailadres. Klik op “Opnieuw testen”.

2.6 De onderstaande pop-up verschijnt. Klik op “Gereed”.